Kasvivärjätty lanka

Torpan Tytön värivalikoima luonnon upeita sävyjä! Käsityönä kasvivärjättyjä villa- ja sukkalankoja 25 gramman vyyhdeillä. Kutakin väriä on saatavilla 1-3 vyyhtiä.

Pohjalanka on vyyhdistä riippuen
- Mäentalon Sukkalanka / 85% suomenlampaan villaa, 15% nylonia
- Novitan 7 Veljestä tai Isoveli / 75% villaa, 25% polyamidia
- Esito 100% villalankaa, sileämpi ja ilmava kampalanka
- Novita Icelandic Wool / 100% villalanka

Langan menekki ja kestävyys:
Keskimäärin yhteen sukkapariin tarvitaan 100g villalankaa. Näistä kasvivärjätyistä vyyhdeistä saa sopivasti kuviot sukkiin, tai useammasta vyyhdistä koko sukat! Sekoitelanka kestää sukanpohjassa paremmin kuin 100% villalanka.

Langan pesu ja huolto:
Mitä helläkätisemmin käsittelet kasvivärjättyjä neulomuksia, sitä paremmin värit säilyvät! Luonnovärit käsinvärjäyksessä käyttäytyvät joka värjäyskerralla hieman eri tavalla - samoin värinkesto langassa saattaa hieman vaihdella.

Neulottu tuote suositellaan pestäväksi käsinpesuna. Väriä ei pitäisi irrota langasta, mutta käsinpesu on hellävaraisempaa värinkestolle. Ajan mittaan sävyt todennäköisesti pikkuisen haalistuvat, kun värin terävin kärki valon ja pesun myötä haihtuu. Samasta syystä ahkeraa vesipesua, tahranpoistoa tai kovassa auringonvalossa säilyttämistä ei suositella.

Kasvivärjäyksessä on käytetty pääosin järvivettä ja kaivovettä, puhtaita luonnon kasveja ja sieniä, värin kiinnitykseen puretusaineena alunaa ja parissa vyyhdissä värjäystehosteena kuparivihtrilliä.

Kasvivärjäys: Torpan Tyttö, Joutsa

Osta tämä
  • alkaen 6,00 € EUR
25g
100% SSL Secure