Vastuullisuus

Torpan Tyttö -puoti pyrkii kaikessa toiminnassaan vastuullisuuteen. 

Tuotteemme valmistetaan mahdollisimman pitkälle käsityönä Joutsassa, Keski-Suomessa. Käytämme uusio- ja kierrätysmateriaaleja silloin kun se on mahdollista, ja valitsemme kotimaisen vaihtoehdon aina kun se on mahdollista.

Torpan Tyttö valmistaa suuren osan tuotteista itse Joutsassa, Keski-Suomessa. Hankimme materiaaleja ja myytäviä tuotteita mieluusti lähialueen muilta tuottajilta.

Pyrimme siihen, että tuote valmistetaan käyttöä varten, ei niinkään koristeeksi tai kertakäyttötuotteeksi. Kun tuotteen käyttöikä päättyy, kierrätykseen päätyy mahdollisimman pieni määrä materiaalia. Osan materiaaleista (esim. kynttilän lasiastiat sekä palamatta jäänyt kynttilävaha) voi palauttaa Torpan Tytölle uusiokäyttöä varten.

Kerromme mahdollisimman tarkasti valmistupaikan sekä käytettyjen materiaalien alkuperän. Suosimme uusiutuvia raaka-aineita, ja käytämme mieluummin paperia kuin muovia, sekä kierrätysmateriaaleja, myös pakkaamisessa ja postituksessa.

***

Torpan Tyttö -puoti on osa yhden naisen toiminimiyritystä Visuaalinen Viestintätoimisto Ilona Savitie. Yritys toimii viestinnän ja verkkokauppamyynnin aloilla, ja lisäksi saman yrityksen alla pyörii pienen metsätilan talous ja kirjanpito. Kaikki toiminnan osa-alueet pyrkivät kaikessa toiminnassaan vastuullisuuteen. 

Yritys lahjoittaa vuosittain pienen osuuden liikevoitostaan hyväntekeväisyyteen eläinten, luonnon tai lasten hyväksi tehtävään työhön.

***

Kiitos, kun sinäkin suosit kotimaista, lähialueella tuotettua ja ekologista. Kiitos, kun käytät tuotteet loppuun ja kierrätät jäljelle jääneet materiaalit <3